November update

Inmiddels staat de nieuwe interface al een ruim maand online en we hebben mooie reacties ontvangen. Ook hebben we op basis van jullie feedback nog enkele (kleine) aanpassingen gemaakt.

Met de drukke feestdagen voor de deur sturen we nog even een update van de laatste ontwikkelingen.

  • Voordelen van de nieuwe interface
  • Alternatief voor Instabox (Red Je Pakketje)
  • Ondersteuning voor Budbee Box leveringen
  • Verzenden naar de Waddeneilanden?
  • Overige kleine aanpassingen

Wij wensen iedereen succes de komende periode! Uiteraard monitoren wij ons platform goed en indien nodig schakelen wij bij.

Met vriendelijke groet,
Team Pakketpartner


Voordelen van de nieuwe interface

Vorige maand hebben wij onze interface geüpdatet. Wij willen nog enkele functionaliteiten met jullie delen waarmee het werken met Pakketpartner nog eenvoudiger maakt.

Het is met de nieuwe interface mogelijk om te sorteren op bepaalde kolommen. Voor het bestellingen overzicht is dit: datum, bron, status en verzendmethode. Voor het zendingen overzicht is dit datum, referentie, verzendprofiel, verzendproduct en datum van terugkoppeling.

Maak je vaak handmatig zendingen aan dan kan je nog steeds gebruik maken van het adresboek. Wij hebben er alleen een andere term aangegeven: Zoek in recente zendingen. Deze term komt meer overeen wat de functie echt doet. De werking is dus niet gewijzigd. 

In je Pakketpartner Dashboard kan je aan de onderzijde van je scherm altijd naar Hulp en ondersteuning. Je vindt hier een eenvoudige handleiding, informatie hoe je webshops koppelt en antwoorden op de meest gestelde vragen. Ook kan je direct een bericht sturen naar onze supportdesk. 

Heb je nog opmerkingen of een goed idee hoe wij Pakketpartner nog beter kunnen maken? Laat het ons dan weten.


Alternatief voor Instabox (Red Je Pakketje)

Op 9 november is Instabox in staat van faillissement verklaard. Dat is uiteraard heel vervelend voor klanten, medewerkers en onderaannemers. 

Wij verwachten niet dat Instabox (op korte termijn) haar dienstverlening hervat. Als alternatief voor avondlevering/sameday heeft Pakketpartner ook een koppeling met Budbee en Trunkrs. In enkele minuten heb je een alternatieve vervoerder gekoppeld.


Ondersteuning voor Budbee Box leveringen

Budbee heeft door heel Nederland pakketkluizen staan. Het is een efficiënte manier van pakketlevering. Pakketpartner heeft nu ondersteuning voor deze verzendmethode. Installeer de officiële WooCommerce plugin van Budbee of onze Lightspeed Checkout integratie en maak eenvoudig Budbee Box zendingen aan.


Verzenden naar de Waddeneilanden?

Pakketten verzenden naar de Nederlandse Waddeneilanden kan nog wel eens een uitdaging zijn. Sommige vervoerders leveren helemaal niet aan adressen op de Waddeneilanden en andere vervoerders vragen een heel hoog tarief.

Het is vanaf nu mogelijk om een regel toe te voegen waarbij je bestellingen automatisch kunt koppelen aan een bepaalde verzendmethode. Ook is het mogelijk om in de Lightspeed checkout bepaalde verzendmethodes uit te sluiten voor de Waddeneilanden. Heb je hiermee hulp nodig laat het dan weten.


Overige kleine wijzigingen 

Verder zijn er achter de schermen weer veel verbeteringen doorgevoerd. Veel verbeteringen zul je in de praktijk niet direct merken. De volgende aanpassingen vinden we het benoemen waard:

Bol.com Retailer

De API van Bol.com Retailer is wederom aangepast. Wij hebben onze Bol.com module daarom een upgrade gegeven. 

Shopify koppeling

Door een wijziging van de Shopify voorwaarden hebben wij een nieuwe Shopify koppeling ontwikkeld. Deze werkt nu met een direct API koppeling (Gepersonaliseerde app).

XXL Pakket

Het is nu mogelijk om een afhaaltijd mee te geven.

GLS

GLS EconomyParcel verzendmethode toegevoegd. Zaterdaglevering ook mogelijk.