YAYA Kombucha breidt uit naar België met Pakketpartner en Trunkrs

Ken jij het drankje kombucha al? Deze verfrissende dorstlesser is een natuurlijk gefermenteerde drank gemaakt van thee. Kombucha wordt al duizenden jaren gedronken door mensen uit vele culturen en is snel in populariteit aan het toenemen in Europa en Amerika. En daarmee ook in Nederland en België. We spraken met Charlotte Krijger, mede-oprichtster van YAYA Kombucha. YAYA Kombucha is een Amsterdamse brouwerij, opgericht in 2016 waar ze ambachtelijk kombucha brouwen. Hun doelstelling is om de lekkerste kombucha van Europa te maken. De kombucha van YAYA Kombucha bestaat voor 100% uit echte ingrediënten en is gecertificeerd biologisch. Naast diverse smaken kombucha, bieden ze ook een kombucha startpakket aan waarmee je zelf kombucha kunt brouwen. We spraken met ze over hun stap naar België, de samenwerking met Pakketpartner en Trunkrs. 

Kansen Belgische e-commerce markt

YAYA Kombucha heeft dit jaar de stap gezet om uit te breiden naar de Belgische e-commerce markt. Op deze manier kunnen ze Belgische consumenten ook kennis laten maken met kombucha. “Net als in Nederland wordt kombucha in België steeds populairder. We kregen al langer de vraag vanuit horeca maar zijn nu ook heel enthousiast over de mogelijkheid om mensen vanuit onze webshop thuis de YAYA Kombucha ervaring te bieden” aldus Charlotte. Door direct aan de consument te leveren, kunnen ook Belgische kombucha liefhebbers de nieuwste producten proeven. “We zien dat er in België nog weinig aanbod is op dit moment en we hopen hiermee alvast een voorsprong te krijgen op de concurrentie. Maar het belangrijkste is dat, nu we geen festivals of sampling activiteiten ondernemen, er toch een manier is om mensen kennis te laten met YAYA Kombucha. Proeven is en blijft toch het allerbelangrijkste. Daarom gaan we dit jaar ook een aantal Limited Editions uitbrengen”. 

Belang van de bezorging

De bezorging is een erg belangrijk onderdeel van de customer journey voor YAYA Kombucha. “Onze kombucha wordt op authentieke manier bereid en dat betekent dat het niet wordt gepasteuriseerd. De producten moeten daarom gekoeld bewaard blijven”, aldus Charlotte. YAYA Kombucha verpakt hun producten in eco koelboxen met speciale gelpacks waardoor de producten uren koud blijven. Maar om de producten in goede staat te bezorgen, is een snelle en betrouwbare levering cruciaal. Voor de bezorging werkt YAYA Kombucha samen met twee partijen: koppelingspartner Pakketpartner en bezorgservice Trunkrs. 

Samenwerking met Pakketpartner

Via Pakketpartner konden ondernemers al veel langer hun webshops openstellen voor Belgische consumenten. Sinds 24 maart kunnen ze nu ook voor de bezorging van Trunkrs kiezen naar België. Hierdoor hebben webshops die met Trunkrs samenwerken nu dezelfde customer journey voor zowel Nederlandse als Belgische klanten. Een van de webshops waarvoor dit geldt is YAYA Kombucha. Over de samenwerking met Pakketpartner zijn ze heel duidelijk. “De samenwerking met Pakketpartner verloopt gewoon goed. Dankzij de koppeling kunnen we heel gemakkelijk en snel alle verzendlabels aanmaken. Als er nog snel iets gewijzigd moet worden in een adres, of de order tóch geannuleerd moet worden is dat altijd snel op te lossen”. Deze flexibiliteit ziet YAYA Kombucha ook terug in de klantenservice. “Pakketpartner heeft in mijn ervaring een hele snelle en vriendelijke klantenservice. Meestal is een vraag binnen een mum van tijd beantwoord”.

Samenwerking met Trunkrs

Via Pakketpartner is de webshop van YAYA Kombucha verbonden met de bezorgservice Trunkrs. “We werken nu een jaar exclusief met Trunkrs in Nederland en zijn daar super tevreden over. We zijn dan ook heel blij dat we meteen mee mochten met de lancering van Trunkrs in België”, aldus Charlotte. Dankzij de Next Day delivery van Trunkrs kan YAYA Kombucha hun producten nu direct aan de Belgische consument leveren. Charlotte vertelt: “Tot voor kort was het helemaal niet mogelijk om onze webshop voor Belgische klanten open te stellen. Alle andere gekoelde of snelle transport opties zijn onbetaalbaar, of niet haalbaar omdat ze onrealistische aantallen vragen. Voor een jong bedrijf met snel groeipotentieel zoals wij is het prettig dat Trunkrs hiervoor begrip heeft. We willen het eerst in het klein heel goed doen en dan samen opschalen”. Daarnaast zijn Belgische consumenten ook zeer tevreden over de bezorging. “Onze klanten zijn blij verrast over de supersnelle levering. We zijn een klein bedrijf en niet iedereen verwacht dit serviceniveau”, aldus Charlotte. 

Uitbreiden naar België

Is jouw webshop ook toe aan de volgende stap? Wij helpen je graag om uit te breiden naar de Belgische e-commerce markt. Neem contact op met Pakketpartner en/of Trunkrs om de mogelijkheden te bespreken. We helpen je graag!