Update 27-9: Op 1 juli treedt de nieuwe Alcoholwet in werking. Wat betekent dit voor jou?

Vanaf 1 juli gelden er extra maatregelen voor de online verkoop van alcohol om ervoor te zorgen dat jongeren minder gemakkelijk aan drank kunnen komen. Verkopers van alcohol op afstand, zoals via internet of telefonisch, moeten de leeftijd van de koper nagaan met een controlevraag tijdens het bestelproces. Ook bij de bezorging moet aan de hand van een identiteitsbewijs gecontroleerd worden of de ontvanger 18 jaar of ouder is. De alcohol mag niet bezorgd worden aan een minderjarige of bij de buren. Ook verkopers die gebruikmaken van een bezorgdienst, blijven verantwoordelijk voor naleving van de leeftijdsgrens. Tot slot moet de werkwijze voor de leeftijdscontrole vastgelegd worden zodat inzichtelijk is hoe ondernemers de leeftijdsgrens bewaken van verzending tot aflevering. [bron]

Controleer dus goed welke verzendwijze je selecteert voor het verzenden van alcohol naar je klant. Op dit moment hebben Red je Pakketje en Budbee deze mogelijkheid.

Wij verwachten op korte termijn een DPD verzendmethode toe te kunnen voegen.

Neem contact op met je accountmanager bij je verzendpartij om er zeker van te zijn dat je het juiste label op de verzenddoos plakt.

Update 27-9: De verzendproducten van DPD zijn ook toegevoegd:
DPD HOME – AgeCheck – Mail Predict
DPD HOME – AgeCheck – SMS Predict
DPD CLASSIC – AgeCheck

Deze DPD verzendproducten moeten ook door DPD worden geactiveerd voordat ze gebruikt kunnen worden.

Foto Honey Fangs